📣 Zaradi prenove naše spletne trgovine trenutno ni mogoče oddajati naročil. Trudimo se, da bomo z vami v čim krajšem možnem času s še boljšo uporabniško izkušnjo!
Hvala za razumevanje! 😊

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Svet dišav

VSE, ČESAR NISTE VEDELI O PARFUMIH

15.07.19 3190x prebrano

Predstavljamo vam 10 najbolj čudnih, zanimivih in neverjetnih informacij o parfumih, ki jih zagotovo še niste slišali. Morda prav vaš najljubši parfum v sebi skriva skrivnosti, ki jih še ne poznate.

Delite



Predstavljamo vam 10 najbolj čudnih, zanimivih in neverjetnih informacij o parfumih, ki jih zagotovo še niste slišali. Morda prav vaš najljubši parfum v sebi skriva skrivnosti, ki jih še ne poznate.

1. Mošus v parfumu

Ali ste vedeli, da je mošus pravzaprav rdečkasto-rjava snov, ki jo izloča jelen? Ker pridobivanje mošusa zahteva ubijanje živali, danes za parfume uporabljajo sintetične surovine, ki posnemajo vonj mošusa. Zato ne skrbite – danes na sebi ne boste nosili izločkov jelena. :)

 

 

2. Kaj povezuje največjega sesalca na svetu in parfume? Ambra

Ambra je čvrsta, voskasta snov, temno sive do črne barve, ki ima oster živalski, pudrasti vonj, s sladkobo mošusa in vonjem morja. Pravzaprav gre za snov, ki nastaja v črevesju kita glavača in se z žolčem izloča v okolico. Tudi njo so danes nadomestile sintetične snovi.

 

3. Ostali živalski vonji …

Nekateri parfumi vsebujejo sestavino, iztisnjeno  iz analnih žlez afriške cibetovke. Analne žleze – cibet  - imajo vonj po moškatu in pižmu. Tudi to sestavino danes sintetično pridobivajo. Mislimo pa, da si nihče ne želi vedeti, kateri parfumi so jo včasih vsebovali.

 

4. Nenavadni vonji parfumov  - Eau de Cigarette

Leta 1921 je Molinard dizajniral parfum z imenom Habanita. Gre za vonj, ki je namenjen odišavljenju cigaret. Namenjene so odišavljanju škatlic cigaret ali nanašanju direktno na cigarete, da dobijo okusno, trajno aromo.

 

5. Nenavadni vonji parfumov – za ljubitelje mesa: vonj slanine

Če želite, da vas vonj zajtrka spremlja čez cel dan, je Fargginay pravi parfum za vas. Gre za dišavo, ki jo je ustvaril pariški mesar in vsebuje 11 eteričnih olj in esenc slanine. Zanimivo, vendar ne hvala.

 

6. Jasmin = katran?

Ali ste vedeli, da je jasmin, priljubljena nota v številnih parfumih, pridobljen iz derivata premogovega katrana? Kako? Pri nizki koncentraciji ima sladki, cvetlični vonj, zato se v parfumih uporablja kot sintetični jasmin. Osupljivo.

 

7. Sintetično cvetje

Zaradi množične proizvodnje parfumov je bila uporaba pravih cvetličnih esenc nadomeščena s sintetičnimi dišavami. Pozitivna stvar? Rok trajanja parfuma se je podaljšal.

 

8. Najdražji parfum na svetu

DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance Bottle je parfum, ki se je prodal za kar 1 milijon dolarjev. Znana parfumska hiša DKNY je svoje moči združila z draguljarjem Martinom Katzom. Nastal je najdražji parfum na svetu.

 

9. Parfum lahko na tebi diši drugače kot na tvoji prijateljici

Ko na svojo kožo nanesete parfum, se pomeša s ph-jem vaše kože. Na vonj lahko vplivajo različni dejavniki: znoj, okolje, v katerem živite, celo vaše prehranjevalne navade. Zato lahko ista dišava na vaši prijateljici prijetno diši, na vas pa se voha kot najslabši parfum na svetu.

 

10. Ženski, pardon, moški parfumi

Moški vonji niso namenjeni le moškim. Ste vedeli, da tretjina prodanih moških parfumov, uporabljajo ženske? Veliko parfumov je dizajniranih tako, da se note prilagajajo moškim in ženskam. Zakaj jih torej ne bi nosili vsi?


Vam je ta objava všeč? Delite jo ...



5 nasvetov za lepa in mehka stopala
Lepotni nasveti

5 nasvetov za lepa in mehka stopala

S prihodom toplejših dni se oblačimo vse bolj lahkotno in vse več pozornosti posvečamo negi telesa. Kaj pa naša stopala? Čas je, da stopala ''potegnemo'' iz volnenih nogavic, v katerih so prezimila in jih pripravimo na japonke in sandale! V le nekaj korakih se poslovite od otrdele kože, razpokanih pet, otiščancev, nezaželenih dlak in celo glivic na nohtih.

Preberi več
Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?
Lepotni nasveti

Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?

Prihaja težko pričakovano poletje in prinaša vse radosti sončnih dni. Sonce nas mami, da gremo ven, a pozor! Tako kot pozitivno vpliva na naše razpoloženje, ima lahko tudi negativne posledice na kožo, ki je izpostavljena številnim zunanjim dejavnikom, kot so visoka temperatura, vlaga in veter. Zato je nujno, da za svojo kožo skrbite vsak dan, da se izognete neželenim poletnim težavam. Predstavljamo 5 nasvetov, ki jih morate upoštevati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava