📣 Zaradi prenove naše spletne trgovine trenutno ni mogoče oddajati naročil. Trudimo se, da bomo z vami v čim krajšem možnem času s še boljšo uporabniško izkušnjo!
Hvala za razumevanje! 😊

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Lepotni nasveti

Poznate svoj tip kože?

29.03.21 2078x prebrano

Tip kože je določen z našo genetiko, skozi življenje pa se stanje vaše kože lahko spreminja zaradi različnih zunanjih vplivov (podnebje, onesnaženost, kajenje, stres, nega, prehrana) in različnih sprememb v telesu (npr. hormonske spremembe). V osnovi poznamo štiri tipe kože: normalna, suha, mastna in mešana koža. Veste kakšen tip kože imate in katere izdelke uporabljati?

Delite




Je po čiščenju obraza vaša koža lepo svetleča, brez zategovanja in občutka suhe kože? Potem imate normalno kožo!

Izraz normalna koža se uporablja za stanje, ko je naša koža uravnotežena - ne presuha in ne premastna. 

Pore znojnic in lojnic so nevidne, izločanje znoja in loja pa uravnoteženo. Ten je rožnat, koža je dobro prekrvavljena.  Nos, čelo in brada so rahlo mastni. 

Nega normalne kože je najenostavnejša, ker je ta tip najmanj problematičen. Vsekakor začnemo z nego kože čim prej, najkasneje po 25. letu starosti, saj se ta tip rad prevesi v suhega.  

NAŠI PREDLOGI:

NUXE Creme Fraiche de Beauté 48HR Moisturising Cream
Dnevna krema za obraz 50 ml

Nivea Refreshing Toner
Tonik 200 ml

Dermacol Sleeping Beauty Mask
Maska za obraz 150 ml


 

Po čiščenju vaša koža izgleda suha, morda celo hrapava? Imate občutek zategovanja, brez leska? Vaša koža je suha!

V mladosti je to najmanj problematičen tip kože, po 25. letu starosti pa se lahko začnejo pojavljati gubice, ker koža izgublja vlago.

Prepoznamo ga po nežnem videzu kože in nevidnih porah lojnic. Koža je rahlo hrapava in brez leska, v predelu oči dovzetna za gubice.  

Po čiščenju kože se pojavi občutek zategovanja kože, kot da bi bila koža pretesna, zato je pomembna primerna nega z vlažilnimi in negovalnimi serumi ter kremami. Zunanji vplivi podnebja zelo vplivajo na še večjo izsušenost.  

Zelo suha koža ima prozoren videz, fine pore, globlje črte na obrazu in je nagnjena k občutljivosti.

NAŠI PREDLOGI:

NUXE Rêve de Miel
Čistilni gel 200 ml

Avene Sensitive Skin Revitalizing Nourishing Rich
Dnevna krema za obraz 50 ml

L´Oréal Paris Nutri-Gold Extraordinary Oil
Serum za obraz 30 ml


 

Po čiščenju se vaša koža pretirano sveti, pore pa so povečane? Vaša koža je mastna!

Mastna koža se pojavi v puberteti skupaj s hormonskimi spremembami. Pri tem tipu je koža neprozorna, odebeljena. Prihaja do prekomerne tvorbe sebuma, zaradi katerega se koža sveti, je nečista, pojavljajo se ogrci in akne oziroma mozolji (vnetje por). 

Veliko žensk uporablja napačne izdelke za čiščenje in nego kože, zato prihaja do povečanega izločanja sebuma, zaradi katerega kože izgleda masta. Vsekakor je pomembno, da izberete prave izdelke, ki kožo očistijo, navlažijo in primerno negujejo.

NAŠI PREDLOGI:

ALCINA For Oily Skin Day & Night Facial Fluid
Dnevna krema za obraz 50 ml

BIODERMA Sébium
Micelarna vodica 250 ml

Dr. Hauschka Clarifying Intensive Treatment
Serum za obraz 25+ 40 ml


 

Na licih imate občutek zategovanja in suhe kože, čelo, nos in brada pa so svetleči? Vaša koža je mešana!

Za mešan tip kože je značilno, da se srednji deli obraza: čelo, nos, brada (tako imenovana T-cona) izrazito svetijo,  lice in predeli okoli oči pa so suhi in občutljivi, koža se lahko tudi lušči. Srednji del obraza je poln žlez lojnic, ki izločajo preveč sebuma.

Ta tip je poleg suhe kože najpogostejši.  

Ob nepravilni negi, npr. izključni uporabi izdelkov za suho kože se lojnice mašijo in tako povzročajo akne in ogrce, ob uporabi izdelkov za mastno kožo pa koža na licih in okoli oči ni dovolj nahranjena. Zato je izbira pravih izdelkov izjemno pomembna. Največkrat moramo uporabljati različne izdelke za različne dele obraza.

NAŠI PREDLOGI:

NUXE Rose Petals Cleanser Micellar
Čistilna pena 150 ml

Biotherm Aquasource Gel Cream
Dnevna krema za obraz 50 ml

Physicians Formula White Halloysite Clay Mask Pore Refining
Maska za obraz 17 g

Pri vseh tipih kože je pomembna ustrezna nega: čiščenje s pravimi izdelki, vlaženje s serumi in kremami ter vsakodnevna uporaba SPF krem za obraz. Priporočamo vam, da vsak večer z obraza odstranite vsa ličila, da preprečite mašenje por in nastajanje mozoljev. In ne pozabite na redno čiščenje kozmetičnih čopičev za ličenje in gobic za ličenje! Priporočeno je redno menjavanje prevleke blazine na kateri spite. Redno razkužujte in čistite svoj mobilni telefon, saj so leglo bakterij in nečistoč. 

Hkrati pa vam priporočamo, da si vsak dan privoščite masažo obraza, saj boste s tem sprostili mišice, vaš obraz pa bo videti bolj mladosten in sproščen. ;)

Vam je ta objava všeč? Delite jo ...



5 nasvetov za lepa in mehka stopala
Lepotni nasveti

5 nasvetov za lepa in mehka stopala

S prihodom toplejših dni se oblačimo vse bolj lahkotno in vse več pozornosti posvečamo negi telesa. Kaj pa naša stopala? Čas je, da stopala ''potegnemo'' iz volnenih nogavic, v katerih so prezimila in jih pripravimo na japonke in sandale! V le nekaj korakih se poslovite od otrdele kože, razpokanih pet, otiščancev, nezaželenih dlak in celo glivic na nohtih.

Preberi več
Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?
Lepotni nasveti

Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?

Prihaja težko pričakovano poletje in prinaša vse radosti sončnih dni. Sonce nas mami, da gremo ven, a pozor! Tako kot pozitivno vpliva na naše razpoloženje, ima lahko tudi negativne posledice na kožo, ki je izpostavljena številnim zunanjim dejavnikom, kot so visoka temperatura, vlaga in veter. Zato je nujno, da za svojo kožo skrbite vsak dan, da se izognete neželenim poletnim težavam. Predstavljamo 5 nasvetov, ki jih morate upoštevati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava