📣 Zaradi prenove naše spletne trgovine trenutno ni mogoče oddajati naročil. Trudimo se, da bomo z vami v čim krajšem možnem času s še boljšo uporabniško izkušnjo!
Hvala za razumevanje! 😊

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Svet dišav

Kaj pomenijo oznake EDT, EDP, EDC in Perfume?

10.08.20 5692x prebrano

Dišave obstajajo v različnih jakostih. Večkrat se lahko zgodi, da zaradi nepoznavanja različnih jakosti domov prinesemo dišavo, ki nam ne ustreza – lahko je prešibka ali pa enostavno premočna za naš okus. V članku boste prebrali kakšne jakosti dišav poznamo in kaj pomenijo oznake ob dišavah. Tako boste točno vedeli kaj kupujete in kako dolgo bo določena dišava obstala na vaši koži.

Delite



Voh je izjemno kompleksno čutilo. Z njim vsak dan prepoznavamo različnje vonje - nekateri so nam prijetni, drugih pa sploh ne prenesemo. Tudi dišave izbiramo na podlagi tega, kakšna čustva v nas vzbudijo in kako se ob njih počutimo. 

Dišave obstajajo v različnih jakostih. Večkrat se lahko zgodi, da zaradi nepoznavanja različnih jakosti domov prinesemo dišavo, ki nam ne ustreza – lahko je prešibka ali pa enostavno premočna za naš okus.

V članku boste prebrali kakšne jakosti dišav poznamo in kaj pomenijo oznake ob dišavah. Tako boste točno vedeli kaj kupujete in kako dolgo bo določena dišava obstala na vaši koži.

 

EDC ali Eau de Cologne

 

EDC je oznaka za kolonjsko vodo, ki je najbolj šibka ter seveda hkrati najmanj obstojna dišava. Ima 3 % do 5 % parfumskega ekstrakta. Ostalo bazira na alkoholno-vodni bazi. EDC je najbolj pogosta pri moških dišavah.

 


 

EDT ali Eau de Toilette

 

Tako poimenujemo toaletno vodo, ki vsebuje med 3 % in 8 % parfumskega ekstrakta. Je sicer močnejša od kolonjske vode, vendar še vedno šibkejša od parfumske vode. EDT je izjemno popularna tako med moškimi kot tudi med ženskimi dišavami.

 


 

EDP ali Eau de Parfum

 

Gre za parfumsko vodo, ki je najbolj zaželena jakost in je izjemno popularna med ženskimi dišavami. Vsebuje vse od 10% pa do 15% parfuma na vodno – alkoholni bazi. Je precej obstojna - na naši koži lahko ostane tudi čez cel dan.

 


 

Perfume ali Extrait de Parfum

 

Takšna dišava vsebuje parfumski ekstrakt, ki je najmočnejši in hkrati najdražji med vsemi. Vsebuje tudi od 15 % do 40 % ekstrakta. Zagotovo pa je to najbolj obstojna dišava med vsemi različicami.

 


Vsak proizvajalec se sam odloči, kakšno jakost parfuma bo izdelal. Poleg tega, kakšno mešanico dišava vsebuje, pa je odvisno tudi od ph-ja vaše kože koliko časa bo parfum zdržal na vas. Ljudje se med seboj razlikujemo, zato dišava različno reagira na vsakem posamezniku.

Prav tako morate biti pazljivi pri dišavah, ki obstajajo v EDP in EDT različicah. Marsikdo misli, da je dišava enaka, razlikuje pa se samo v jakosti in obstojnosti. Žal to velikokrat ni res, saj ima lahko EDT različica povsem drugačne note kot EDP različica. Zato vedno preverite tudi note pri posamezni dišavi!

Vam je ta objava všeč? Delite jo ...



5 nasvetov za lepa in mehka stopala
Lepotni nasveti

5 nasvetov za lepa in mehka stopala

S prihodom toplejših dni se oblačimo vse bolj lahkotno in vse več pozornosti posvečamo negi telesa. Kaj pa naša stopala? Čas je, da stopala ''potegnemo'' iz volnenih nogavic, v katerih so prezimila in jih pripravimo na japonke in sandale! V le nekaj korakih se poslovite od otrdele kože, razpokanih pet, otiščancev, nezaželenih dlak in celo glivic na nohtih.

Preberi več
Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?
Lepotni nasveti

Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?

Prihaja težko pričakovano poletje in prinaša vse radosti sončnih dni. Sonce nas mami, da gremo ven, a pozor! Tako kot pozitivno vpliva na naše razpoloženje, ima lahko tudi negativne posledice na kožo, ki je izpostavljena številnim zunanjim dejavnikom, kot so visoka temperatura, vlaga in veter. Zato je nujno, da za svojo kožo skrbite vsak dan, da se izognete neželenim poletnim težavam. Predstavljamo 5 nasvetov, ki jih morate upoštevati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava