📣 Zaradi prenove naše spletne trgovine trenutno ni mogoče oddajati naročil. Trudimo se, da bomo z vami v čim krajšem možnem času s še boljšo uporabniško izkušnjo!
Hvala za razumevanje! 😊

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Svet dišav

KAKO KUPITI DIŠAVO PREK SPLETA?

10.01.22 2844x prebrano

Kupovanje dišav je lahko, ne da bi vedeli kakšne so, zelo riskantno. Dišava je za vas lahko premočna, prelahka, presveža ali preveč začinjena. Če pa se vseeno želite spustiti v avanturo "nakup dišave prek spleta", imamo za vas nekaj napotkov.

Delite



Moda določa izbor dišav, zato je vse manj tistih, ki so zvesti le eni dišavi. Normalno je, da skozi leta menjate dišave in jih vsakodnevno prilagajate svojemu počutju in vremenu. Vendar je kupovanje dišav prek spleta, ne da bi vedeli kakšne so, zelo riskantno. Dišava je za vas lahko premočna, prelahka, presveža ali preveč začinjena. Če pa se vseeno želite spustiti v avanturo "nakup dišave prek spleta", imamo za vas nekaj napotkov. 

Za lažji nakup prek spleta se morate najprej vprašati kakšne note dišav so vam všeč. Sveže, cvetlične, sladke, orientalske ali začinjene? V nadaljevanju vam bomo predstavili vse note dišav, ki jih morate poznati. 


ZLATA PRAVILA NAKUPA DIŠAV PREK SPLETA

RAZMISLITE, KAKŠNE DIŠAVE SO VAM VŠEČ ...

Ko veste kakšne dišave so vam najbolj všeč, se izbor zmanjša na eno ali dve skupini dišav. 

Pravijo, da so nam najbolj privlačni partnerji, ki dišijo povsem drugače od nas. Torej morate izbrati dišavo, ki je povsem drugačna od dišave vašega partnerja. ;)


BERITE OCENE DIŠAV

Nekateri ljudje imajo res dar za opisovanje dišav in njihovih not. V veliko pomoč pri izbiri dišave vam bodo ocene, kjer so zapisani podatki v katerem letnem času nositi dišavo, kako hitro se razdiši, katere so tiste note, ki se jih na koži najbolj voha itd. 


POGLEJTE KAKŠNE NOTE IMA DIŠAVA

Največ o tem kakšna je dišava boste izvedeli s pogledom na note dišave. 

Vrhnje ali zgornje note so tiste, s katerimi pridemo v stik neposredno po nanosu parfuma. Na koži se obdržijo le nekaj minut preden izhlapijo in po navadi gre za sadne ali sladke vonje.
Srednje ali srčne note imenujemo tudi srce parfuma. Najpogosteje se prav v njih skriva značilni karakter parfuma, ki je lahko lesni, začimbni, cvetlični, sadni itd. Srednje note se na koži obdržijo nekaj ur, odvisno od jakosti parfuma.
Spodnje ali bazne note parfuma ostanejo na koži najdlje, lahko tudi do 24 ur. Gre za globlje vonje, ki jih pogosto sestavljajo vanilija, les, začimbe, sandalovina ali ambra in jih zavohamo šele po približno pol ure.


KAKO PO NOTAH PREPOZNATI ZA KAKŠNO DIŠAVO GRE

Dišave se glede na svojo sestavo delijo v t. i. olfaktorne družine oz. skupine. Tovrstna kategorizacija nam lahko pomaga pri izbiri dišav, saj vsakemu posamezniku večinoma ustrezajo dišave iz iste olfaktorne družine.

Dišave imajo izredno kompleksno sestavo, vendar večinoma temeljijo na določenem akordu, ki določa njegovo skupino. S pomočjo ostalih akordov jih lahko razdelimo tudi v podskupine. Obstaja več različnih razdelitev, v grobem pa se dišave delijo v nekaj glavnih skupin. Glede na prevladujoče note ločimo cvetne, začimbne, lesne, sadne in sveže vonje. Opojni cvetlični vonji se podajo romantičnim in nežnim, bogati začimbni vonji pristajajo čutnim zapeljivkam, lesni samozavestnim in elegantnim ženskam, sadne dišave so najbolj primerne za igrive in optimistične ženske, sveži vonji pa za spontane ljubiteljice narave. Moške dišave se delijo le na začimbne, lesne in sveže. V zadnjih letih so najbolj priljubljeni sveži oz. začimbno-sveži vonji.

Glede na najnovejše metode razvrščanja so parfumi razdeljeni v šest glavnih skupin s podskupinami:
- cvetne dišave,
- orientalske dišave,
- chypre dišave,
- fougère dišave,
- citrusne dišave.
- sivka dišave,
+ mošusne note.

Več si lahko preberete TUKAJ.


VPRAŠAJTE PRODAJALCE

Izobraženi prodajalci vam bodo, na podlagi vaših želja, pomagali izbrati dišave iz različnih skupin not. Vendar vam nihče ne more zagotovo povedati, kako bo dišava reagirala na vaši koži in katere note se bodo najbolj vonjale. Isti parfum lahko na dveh osebah diši popolnoma različno. Vse je odvisno od vašega pH-ja kože, saj je od njega odvisno kako se bodo note razdišale.

Kakšne vrste dišav poznamo in za koga so primerne si lahko preberete TUKAJ.


Običajno so dišave v večjih stekleničkah bolj ugodne, vendar če niste prepričani, kako dišava diši na vaši koži, raje vzemite manjše pakiranje, saj boste tako porabili manj denarja. Za preizkuševanje dišav so popolni darilni seti, ki vsebujejo več manjših dišav. To je super način, da preizkusite več dišav in se nato odločite za nakup večjih stekleničk.

Vam je ta objava všeč? Delite jo ...



5 nasvetov za lepa in mehka stopala
Lepotni nasveti

5 nasvetov za lepa in mehka stopala

S prihodom toplejših dni se oblačimo vse bolj lahkotno in vse več pozornosti posvečamo negi telesa. Kaj pa naša stopala? Čas je, da stopala ''potegnemo'' iz volnenih nogavic, v katerih so prezimila in jih pripravimo na japonke in sandale! V le nekaj korakih se poslovite od otrdele kože, razpokanih pet, otiščancev, nezaželenih dlak in celo glivic na nohtih.

Preberi več
Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?
Lepotni nasveti

Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?

Prihaja težko pričakovano poletje in prinaša vse radosti sončnih dni. Sonce nas mami, da gremo ven, a pozor! Tako kot pozitivno vpliva na naše razpoloženje, ima lahko tudi negativne posledice na kožo, ki je izpostavljena številnim zunanjim dejavnikom, kot so visoka temperatura, vlaga in veter. Zato je nujno, da za svojo kožo skrbite vsak dan, da se izognete neželenim poletnim težavam. Predstavljamo 5 nasvetov, ki jih morate upoštevati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava