📣 Zaradi prenove naše spletne trgovine trenutno ni mogoče oddajati naročil. Trudimo se, da bomo z vami v čim krajšem možnem času s še boljšo uporabniško izkušnjo!
Hvala za razumevanje! 😊

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Lepotni nasveti

Novo leto, novi izdelki

04.01.22 681x prebrano

Novo leto kar kliče po spremembah, tako v naših navadah, kot pri naših stvareh, kozmetiki in dišavah. Vse, kar ni več primerno za uporabo je treba zavreči, da lahko naredimo prostor za nove izdelke (in da ne škodujemo svojemu zdravju). Zato je novo leto super priložnost, da pregledamo izdelke na polički in v omarici ter jih brez pomisleka zavržemo!

Delite



Poslovite se od stare kozmetike in dišav


Novo leto kar kliče po spremembah, tako v naših navadah, kot pri naših stvareh, kozmetiki in dišavah. Vse, kar ni več primerno za uporabo je treba zavreči, da lahko naredimo prostor za nove izdelke (in da ne škodujemo svojemu zdravju).

Zagotovo ste že slišali, da je kozmetika lahko nevarna za nas, če je njen rok pretečen in jo še vedno uporabljamo. Zato je novo leto super priložnost, da pregledamo izdelke na polički in v omarici ter jih brez pomisleka zavržemo!

Vas zanima katere vrste kozmetike lahko uporabljate več let in katere se morate znebiti že po treh mesecih? Berite naprej ...


Kozmetični izdelki se različno shranjujejo, imajo različna navodila za uporabo in tudi čas uporabe. Zato je pomembno, da vemo, katere izdelke lahko uporabljamo več let in katere le nekaj mesecev. V nadaljevanju vam bomo predstavili različne vrste izdelkov in njihov rok uporabe.

DIŠAVE

 

Če svojo priljubljeno dišavo shranjujete v temnem in suhem prostoru, stran od vročine ali mraza, bo obstojna več let. 
Dišave, ki vsebujejo več dišavnih esenc, so uporabne nekje 5 let. Če so pravilno shranjene, jih običajno lahko uporabljate tudi dlje. Drugače je s toaletnimi in kolonjskimi vodicami, ki imajo večjo vsebnost vode, zato se njihov vonj hitreje spreminja. Če je vonj spremenjen, te dišave ne uporabljajte več.

IZDELKI ZA OBRAZ, TELO IN LASE

 

Izdelki za lase, obraz in telo so uporabni kar nekaj časa. Običajno je njihov rok uporabe 1 do 3 leta po odprtju. Vse, kar morate storiti, da jim podaljšate uporabnost je, da skrbno čistite stekleničko in izdelek dobro zaprete. Če opazite, da sta barva in tekstura izdelka spremenjena, izdelek takoj zavrzite.

IZJEME:
Geli za prhanje, pilingi in olja za telo → uporabni do 1 leta po odprtju.

LIČILA

 

V to skupino spadajo izdelki, ki se najhitreje pokvarijo in jih je potrebno menjati pogosteje. Pri tekočih pudrih, senčilih za oči, korektorjih, pudrih v prahu in maskarah je NUJNO potrebno upoštevati čas uporabe PO ODPRTJU. Prav tako je potrebno čistiti, ali še boljše menjati, kozmetične torbice, saj se tudi tam nahajajo bakterije.

UPORABNOST:
Senčila za oči → uporabni 6 do 12 mesecev po odprtju.
Puder, bronzer, korektor ipd., ki se nanaša s čopičem → max. 12 mesecev po odprtju.
Puder, bronzer, korektor ipd., ki se nanaša s prsti ali neposredno na obraz → max. 6 mesecev po odprtju.
Maskara → max. 3 mesece po odprtju.
Šminka → do enega leta po odprtju.

ČOPIČI, GOBICE IN OSTALI PRIPOMOČKI ZA LIČENJE

 

Prav tako je potrebno omeniti redno menjavanje in čiščenje čopičev, gobic in ostalih pripomočkov za ličenje, saj se na njih hitro naberejo umazanija in bakterije. Priporočljivo je čiščenje po vsaki uporabi, če pa spadate med tiste, ki za to nimajo časa (ali se jim preprosto ne ljubi), jih očistite vsaj enkrat na mesec. Najlažje je umivanje z gelom za čiščenje obraza ali blagim šamponom. Pripomočki naj se po umivanju sušijo čez noč.

NASVET: Navadite se kupovati manjše količine kvalitetne kozmetike, saj se boste le tako izognili nepotrebnemu zapravljanju. ;)


Vam je ta objava všeč? Delite jo ...



5 nasvetov za lepa in mehka stopala
Lepotni nasveti

5 nasvetov za lepa in mehka stopala

S prihodom toplejših dni se oblačimo vse bolj lahkotno in vse več pozornosti posvečamo negi telesa. Kaj pa naša stopala? Čas je, da stopala ''potegnemo'' iz volnenih nogavic, v katerih so prezimila in jih pripravimo na japonke in sandale! V le nekaj korakih se poslovite od otrdele kože, razpokanih pet, otiščancev, nezaželenih dlak in celo glivic na nohtih.

Preberi več
Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?
Lepotni nasveti

Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?

Prihaja težko pričakovano poletje in prinaša vse radosti sončnih dni. Sonce nas mami, da gremo ven, a pozor! Tako kot pozitivno vpliva na naše razpoloženje, ima lahko tudi negativne posledice na kožo, ki je izpostavljena številnim zunanjim dejavnikom, kot so visoka temperatura, vlaga in veter. Zato je nujno, da za svojo kožo skrbite vsak dan, da se izognete neželenim poletnim težavam. Predstavljamo 5 nasvetov, ki jih morate upoštevati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava