📣 Zaradi prenove naše spletne trgovine trenutno ni mogoče oddajati naročil. Trudimo se, da bomo z vami v čim krajšem možnem času s še boljšo uporabniško izkušnjo!
Hvala za razumevanje! 😊

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Lepotni nasveti

5 trikov kako se znebiti razširjenih por

17.10.22 1802x prebrano

Naša koža diha skozi pore. Njihova naloga je v največji meri izločanje znoja in sebuma na površino kože. Nadloga pa postanejo, če se povečajo in naša koža ni več videti gladka. Vse o razširjenih porah, kaj sploh so, kako nastanejo in kako se jih učinkovito znebiti, pa v nadaljevanju.

Delite



Pore ​​za nas torej opravljajo odlično nalogo, vse dokler ne postanejo lepotna nadloga, saj so zaradi povečenja preveč opazne. Že razširjenene pore pa žal ni več mogoče zožati ali zapreti. Na srečo obstajajo triki, s katerimi lahko razširjene pore naredite manj vidne. 


KAJ SO PORE?

Pore ​​so končni deli izločevalnih kanalov žlez lojnic in znojnic. So normalen pojav in jih imamo vsi.

Pore ​​imajo več funkcij:
> izločanje znoja in sebuma na površino kože,
> izločanje nečistoč,
> naravno vlaženje kože,
> uravnavanje telesne temperature in
> absorpcija kozmetike in učinkovin.


ZAKAJ SE PORE ŠIRIJO?

Pore ​​so sestavni del kože in so očem skoraj nevidne. Če se sebum, toksini, umazanija in ličila naberejo v porah, se te lahko povečajo. Pore, ki so »raztegnjene« in vidne očem, imenujemo razširjene pore.

Nekaj ​​razlogov za razširjene pore:
> prekomerno nastajanje sebuma (npr. pri otrocih in mladostnikih zaradi nenadnega in povečanega izločanja žlez lojnic, pri ljudeh z mastno kožo itd.),
> genetika,
> staranje (koža okoli por postane manj elastična, zaradi česar se povečajo),
> netemeljito in neustrezno čiščenje kože,
> "pretežka" ličila (nalaganje pudra in drugih ličil v pore ob netemeljitem čiščenju).

Razširjene pore so gojišče umazanij in bakterij, kar povzroči nastanek mozoljev in ogrcev.


KATERI TIPI KOŽE IMAJO RAZŠIRJENE PORE?

Razširjene pore so največkrat vidne pri ljudeh z mastno in mešano kožo zaradi povečanega izločanja sebuma. Pri mastni koži so žleze lojnice po strukturi večje, zato so pore širše, jasneje vidne in bolj izrazite na koži.

Razširjene pore so najbolj vidne v T coni (čelo, nos in brada).

V manjši meri ima lahko razširjene pore tudi suha koža.


5 TRIKOV ZA ZMANJŠANJE RAZŠIRJENIH POR

1. PRAVILNO ČIŠČENJE OBRAZA

Ključnega pomena je izbira pravih izdelkov za čiščenje obraza, ki bodo popolnoma očistili ličila, sebum in nečistoče s površine kože. Izberite izdelke, ki so prilagojeni vašemu tipu kože in poskrbite, da:
- NE uporabljate izdelkov, ki vsebujejo komedogene sestavine, ker ti mašijo pore, in
- NE uporabljate izdelkov s sestavinami, ki dodatno izsušijo in dražijo kožo. Dražeče sestavine spodbujajo večjo proizvodnjo maščobe neposredno v porah, in če vaš čistilni izdelek povzroča povečano izsušitev kože, lahko sčasoma spodbudi večjo proizvodnjo sebuma, kar vodi do razširjenih por.

❗Pred spanjem obvezno temeljito odstranite ličila z obraza! Priporočamo metodo dvojnega čiščenja obraza. Vse o metodi si preberite TUKAJ.

❗Pudra ne nosite ob visokih temperaturah (raje se odločite za BB kremo) ali med vadbo, saj bo kopičenje znoja na obrazu samo še bolj razdražilo kožo, pore pa se bodo še hitreje razširile.


2. REDEN PILING

Pomembno je, da pore ohranjate čiste! Dvakrat na teden naredite nežen mehanski piling, s katerim boste očistili odmrle kožne celice. Uporabljajte nežne pilinge, ki ne bodo poškodovali in razdražili kože obraza. Kemični pilingi na osnovi vitaminov C in E pa bodo kožo dodatno navlažili.


3. UPORABLJAJTE AHA IN BHA KISLINE

AHA in BHA kislini imata različne lastnosti in različno vplivata na kožo, obe pa lahko zmanjšata videz razširjenih por. AHA kisline delujejo na površini kože. Odlične so zaradi učinka pilinga (kemično luščenje površinske plasti). BHA kisline prodrejo globlje v kožo in očistijo zamašene pore. Topne so izključno v olju, zato se uporabljajo pri mastni koži za raztapljanje sebuma kože, ki prodrejo globoko v pore.
Vse o AHA in BHA kislinah ter drugih kislinah preberite TUKAJ.


4. V SVOJO RUTINO UVRSTITE GLINENO MASKO

Glinene maske absorbirajo odvečni sebum, uravnavajo izločanje žlez lojnic, delujejo protivnetno in ožajo pore.

Uporabljate jih lahko do 2-krat na teden, vendar NE na isti dan, ko delate piling, ker lahko povzročijo draženje kože.


5. UPORABLJAJTE SPF ZAŠČITO TUDI, KO JE SONCE ŠIBKO

Sonce ne miruje niti pri nizkih temperaturah. UV žarki razgradijo kolagen in elastin. Koža izgubi svojo naravno elastičnost in navlaženost, podkožno tkivo pa postane tanjše, zato so pore videti širše in večje.


+ DODATEN TRIK ZA NAŠE BRALCE ;)

Za takojšnjo "zapolnitev" por uporabite podlago za ličila. Podlaga za ličila zgladi in zapolni površino kože, kar vizualno pomaga zmanjšati razširjene pore.

Vam je ta objava všeč? Delite jo ...



5 nasvetov za lepa in mehka stopala
Lepotni nasveti

5 nasvetov za lepa in mehka stopala

S prihodom toplejših dni se oblačimo vse bolj lahkotno in vse več pozornosti posvečamo negi telesa. Kaj pa naša stopala? Čas je, da stopala ''potegnemo'' iz volnenih nogavic, v katerih so prezimila in jih pripravimo na japonke in sandale! V le nekaj korakih se poslovite od otrdele kože, razpokanih pet, otiščancev, nezaželenih dlak in celo glivic na nohtih.

Preberi več
Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?
Lepotni nasveti

Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?

Prihaja težko pričakovano poletje in prinaša vse radosti sončnih dni. Sonce nas mami, da gremo ven, a pozor! Tako kot pozitivno vpliva na naše razpoloženje, ima lahko tudi negativne posledice na kožo, ki je izpostavljena številnim zunanjim dejavnikom, kot so visoka temperatura, vlaga in veter. Zato je nujno, da za svojo kožo skrbite vsak dan, da se izognete neželenim poletnim težavam. Predstavljamo 5 nasvetov, ki jih morate upoštevati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava