📣 Zaradi prenove naše spletne trgovine trenutno ni mogoče oddajati naročil. Trudimo se, da bomo z vami v čim krajšem možnem času s še boljšo uporabniško izkušnjo!
Hvala za razumevanje! 😊

Košarica

Zapri

V košarici nimate izdelkov.

Blog

Nasveti za dišeč dom

15.05.23 129x prebrano

Vonj je eden najbolj izrazitih čutov in je tisti, ki nas bo pritegnil ali odvrnil od človeka ali kraja. In ker je dom prostor, kjer preživimo največ časa, prostor miru in sprostitve, uživanja in druženja, si želimo, da bi bil vonj, ki ga obdaja, privlačen in prijeten, tako za nas kot za goste, ki nas obiščejo. Kaj lahko storite, da nevtralizirate in odstranite neprijetne vonjave iz svojega doma? Z nekaj enostavnimi triki ustvarite prijetno vzdušje in uživajte v svojem najljubšem vonju v vsakem kotičku vašega doma.

Delite



DIŠAVE PO PROSTORIH


DNEVNA SOBA

Prostor, v katerem družina preživi največ časa, prostor, kjer potekata druženje in sprostitev, prostor, ki ''narekuje'' toplino doma. Poskrbite, da se bodo v tej sobi vsi počutili prijetno, mirno in sproščeno, zato naj diši po čistoči z mehkimi lesnimi in cvetličnimi notami.

SPALNICA

Prostor za počitek zahteva sproščujoče vonje, kot so sivka, sandalovina, mošus in sveže oprano perilo, kajti je kaj slajšega kot poležavanje v sveže opranih rjuhah?

HODNIK

Prvi prostor, v katerega boste vstopili in prvi prostor, v katerega bodo vstopili vaši gostje. Soba, kjer človek dobi prvi vtis o domu. Naj bo svež, cvetličen, lesen in blag, saj lahko močne in preintenzivne dišave ustvarijo ravno nasproten, odbijajoč vtis od želenega.

KUHINJA

Mesto kopičenja in zadrževanja neprijetnih vonjav zaradi priprave hrane. Odvisno od tega, kaj se pripravlja, lahko vonj ostane več ur ali dni, če kuhinja ni prezračena in med kuhanjem ne uporabljate nape. Poleg odstranitve in primernega shranjevanja vseh živil in jedi, ki oddajajo neprijetne vonjave, je za prijeten vonj pomembna uporaba dišečih sveč ali difuzorjev. Priporočamo sočne dišave, ko so sadje in agrumi, ki se bodo s svojim vonjem prilegali kuhinji, a ji dali svežino in čistočo.

KOPALNICA

Uporabljajte osvežilce zraka za takojšnjo nevtralizacijo neprijetnih vonjav, imejte pa tudi dišeče palčke, ki bodo ves čas sproščale prijetne vonjave, da bo vaša kopalnica čudovito dišala vsakič, ko vstopite vanjo.


KAKO DO PRIJETNO ODIŠAVLJENEGA PROSTORA?


1. DIFUZORJI

Trgu ponuja različne difuzorje. Od takih, ki nenehno sproščajo prijetne vonjave eteričnih olj, vlažijo zrak in izboljšujejo razpoloženje, do hitrih rešitev, ki v nekaj prših dosežejo vse prednosti difuzorja.

Aromatični difuzorji s palčkami so idealni za kopalnice in predsobe, saj delujejo tako, da palčke, namočene v dišeče polnilo, vpijejo vonj, ki ga nato nenehno sproščajo, imajo pa tudi estetski učinek.


2. DIŠEČE SVEČKE

Dišeče sveče ustvarijo edinstveno vzdušje, saj s svojim videzom polepšajo prostor in ga izpopolnijo s svojim vonjem. Domu dajejo posebno toplino in nevtralizirajo neprijetne vonjave.


3. AROMA LUČKA

V aroma lučko vstavite majhno svečko, na zgornji del pa položite dišeči vosek. Prižgite svečko in uživajte v čudovitem vonju izbranega voska.


4. ROŽE

Sveže ali suhe rože bodo vaš dom obarvale, ga osvežile in čudovito odišavile. Sveže, sezonsko cvetje postavite v vazo in uživajte v njegovem vonju več dni. Ali pa naredite potpurri – suho dišeče cvetje, ki služi tako kot okras, kot tudi nevtralizacija neprijetnih vonjav.


5. ČISTO PERILO

Vonj po sveže opranem perilu je bil in vedno bo eden najlepših vonjav, ki jih lahko premore dom. Redno perite odeje, prevleke za blazine, posteljnino in druge tkanine v dnevni sobi in spalnici.

-> Majhen trik, če želite, da ima prostor vedno vonj po sveže opranem perilu -
Dišeča sveča Yankee Candle Clean Cotton


Naj z našimi dišečimi nasveti tudi vaš dom postane popolno mesto za sprostitev in uživanje.


Vam je ta objava všeč? Delite jo ...



5 nasvetov za lepa in mehka stopala
Lepotni nasveti

5 nasvetov za lepa in mehka stopala

S prihodom toplejših dni se oblačimo vse bolj lahkotno in vse več pozornosti posvečamo negi telesa. Kaj pa naša stopala? Čas je, da stopala ''potegnemo'' iz volnenih nogavic, v katerih so prezimila in jih pripravimo na japonke in sandale! V le nekaj korakih se poslovite od otrdele kože, razpokanih pet, otiščancev, nezaželenih dlak in celo glivic na nohtih.

Preberi več
Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?
Lepotni nasveti

Kako svojo rutino nege obraza prilagoditi poletju?

Prihaja težko pričakovano poletje in prinaša vse radosti sončnih dni. Sonce nas mami, da gremo ven, a pozor! Tako kot pozitivno vpliva na naše razpoloženje, ima lahko tudi negativne posledice na kožo, ki je izpostavljena številnim zunanjim dejavnikom, kot so visoka temperatura, vlaga in veter. Zato je nujno, da za svojo kožo skrbite vsak dan, da se izognete neželenim poletnim težavam. Predstavljamo 5 nasvetov, ki jih morate upoštevati.

Preberi več
Spletična.si

Prijava